Főoldal

You need the Flash plugin.

Download Macromedia Flash Player

2014. augusztus 23., mai névnap: Bence
KERESÉS
 
MENÜ
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres
AJÁNLÓ
Gimnáziumi latin sorozat
Szerző(k):
N. Horváth Margit
Kiadó:
Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt.
RSS
TTE-LAPOK
0
TÁMOGATÓINK
0
HÍREK
Hoffmann nem tud mit kezdeni a bojkottal
2011.08.24.
Átutalták a pénzt, de az önkormányzatok biztos már elköltötték – reagált Hoffmann Rózsa arra a hírre, hogy a tankönyvterjesztők bojkottot hirdettek a nem fizető testületek miatt.


Az oktatási államtitkár a Nemzeti Tankönyvkiadó évnyitóján azt mondta, hogy a tankönyvtámogatás nem címkézett pénz formájában érkezett az önkormányzatokhoz, így azt bizonyára elkölthették.

Ezért az államtitkárság nem tud beavatkozni a kiadók és az önkormányzatok közötti vitába, legfeljebb azt javasolhatják, hogy jövőre a költségvetésben szereplő tankönyvtámogatások már címkézettek legyenek, vagyis másra ne költhessék el a testületek.

A kereszténydemokrata államtitkár annyit azonban vállalt: megkeresi azokat az önkormányzatokat, amelyek hibájából ez a helyzet előállt, s tárgyalni fognak a tankönyvesekkel is. Hozzátette: mintegy százmilliós tételről van szó, amely 27 önkormányzatot érint. A legnagyobb adós Pest megye.

Hoffmann Rózsa arra a Magyar Nemzet-hírre reagált, hogy a tankönyvterjesztők bojkottot kezdtek, miután az elmúlt tizenkét napban egy érintett önkormányzat sem rendezte tartozását. A bojkott értelmében az érintett iskolákba csak a fizetős diákok tankönyveit viszik ki, az ingyenességre jogosultakét nem. Ha nem lesz megegyezés, tízezer diák maradhat könyv nélkül.

Az érintett önkormányzatok sem a Tankönyves Vállalkozók Országos Testületét (TVOT), sem a lap által megkérdezett terjesztőket nem keresték meg tavalyi tartozásuk rendezése miatt. A TVOT elnöke, Szarvas-Ballér Judit a lapnak azt mondta: nemhogy pénzt nem kapott senki, de információi szerint tárgyalások sem voltak.

Megnyílt az év

Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Tankönyvkiadó (NTK) tanévnyitó konferenciáján tartott előadásában elmondta: „Közel egyéves szakmai konzultáció-sorozat és társadalmi vita eredményeképpen az Oktatásért Felelős Államtitkárságnak elkészült az új Nemzeti Köznevelési Rendszert szabályozó törvény koncepciója, amelyet a Kormány várhatóan a következő ülésén fog tárgyalni. Ezt követően újabb országos konzultációk következnek, majd a törvénytervezetet a Parlament elé terjesztik.”

Forrás: fn.hu