Főoldal

You need the Flash plugin.

Download Macromedia Flash Player

2014. augusztus 20., mai névnap: István, Nemzeti ünnep
KERESÉS
 
MENÜ
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres
AJÁNLÓ
Színes tankönyvcsalád
Szerző(k):
Hargitai Katalin
Kiadó:
Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt.
RSS
TTE-LAPOK
0
TÁMOGATÓINK
0
HÍREK
Szorongó tankönyvterjesztők
2011.11.18.
A kormány egy szervezetre bízná a tankönyvek beszerzését, arra hivatkozva, hogy így olcsóbb, a terjesztők a piacokat féltik. (Forrás: Híradó.hu/MTI)


A kormány a jövőben egy szervezetre, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által felügyelt Könyvtárellátó Nonporfit Kft.-re bízná a tankönyvek beszerzését, mert így olcsóbb, de a terjesztők ezzel nem értenek egyet – derül ki a Napi Gazdaság és a Világgazdaságban megjelent nyilatkozatokból. Szarvas-Ballér Judit, a Tankönyves Vállalkozók Országos Testületének (TVOT) elnöke a Világgazdaságban azt mondta, a tervezett intézkedés nem csökkentené azt az összeget, amit az iskola, illetve a szülő fizet, mert a tankönyv "szabott árú" termék.

Tavaly az előző évhez képest 2 százalékkal csökkent a közoktatási tankönyvek és nyelvkönyvek forgalma, amely 16,61 milliárd forint volt, az összes könyvforgalom 26,97 százaléka. A Napi Gazdaság Safranek Lászlóra, a TVOT terjesztési tagozatának elnökére hivatkozva azt írja, a terjesztők 2-3 százalékos haszonkulccsal dolgoznak, ezért ezen a tevékenységen nem lehet jelentős megtakarítást elérni. Az iskolák jelenleg 150-200 terjesztő közül választhatnak, amelyek a tanintézeteknek ingyenes számlázó-megrendelő szoftvereket biztosítanak. E rendszereket a Könyvtárellátónak is ki kellene építenie.