Főoldal

You need the Flash plugin.

Download Macromedia Flash Player

2014. szeptember 01., mai névnap: Egyed, Egon, , A tanév első tanítási napja
KERESÉS
 
MENÜ
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres
AJÁNLÓ
Kecskésné-sorozat
Szerző(k):
Kecskés Andrásné
Kiadó:
Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt.
Értékelés: 4,71
RSS
TTE-LAPOK
0
TÁMOGATÓINK
0
HÍREK
2014.08.27.
A Tankönyvbázis célja a tudatos, szakmailag igényes tankönyvválasztás elősegítése, a művek értékelésének ösztönzése volt. Az oktatáspolitika változása, a tankönyvpiac felszámolása miatt honlapunk további működtetése okafogyottá vált, ezért – sajnálatunkra – az új tanév elején megszüntetjük az oldalt. Köszönjük partnereink segítségét, olvasóink figyelmét.
2014.02.09.

A TTE elnökének tanulmánya a 2013/2014. tanév tankönyvei közül 27 történelem, irodalom és ének-zene mű elemzésére támaszkodik.

2013.12.22.

Mindössze kettő tankönyv közül választhatnak ezentúl évfolyamonként és tantárgyanként a pedagógusok, döntésükkel pedig a fenntartónak is egyet kell értenie: Hoffmann Rózsa szerint így érhető el, hogy az ország minden diákja ugyanolyan magas színvonalú oktatásban részesüljön.

2013.09.14.
A Scolar Kiadó művei is véleményezhetőek, megrendelhetőek a Tankönyvbázison
2013.03.14.
Elkészült a 2013-as tankönyvjegyzék. A lista itt tekinthető meg. Az Oktatási Hivatal az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján is közzéteszi a tankönyvek hivatalos jegyzékét, amelyet folyamatosan felülvizsgál és frissít.
2013.02.28.
Az előzetes hírek szerint az eddiginél drágábban fogja szervezni a tankönyvterjesztést a feladattal újonnan megbízott Kello. A kiadók torkán nagyobb terjesztői árrést akar lenyomni az állam.
2013.01.31.
A Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó (NTK) felkészült a változásokra, és ha időben megszületnek, kivitelezhetőek az új szabályok, akkor a szeptemberi iskolakezdésre elkészíti és eljuttatja kiadványait az intézményekbe - emelte ki Kiss János Tamás, a nevet változtató, korábbi Nemzeti Tankönyvkiadó vezérigazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. (Forrás: MTI/Eduline)
2013.01.29.
Veszélybe került az elsős, az ötödikes és a kilencedikes évfolyam ellátása is. Átláthatatlanság, jogértelmezési viták, csúszó jogszabályalkotás, kapkodás – leginkább ezekkel a szavakkal jellemezhető az a helyzet, amit a kormány idézett elő a tankönyvpiacon. (Forrás: nol.hu)
2012.12.14.
Egy rendhagyó könyv
2012.12.05.
A tankönyves szakma köztestülete, a Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete közgyűlési határozata alapján levélben kérte az emberi erőforrások minisztériumát, hogy egy évvel halassza el az új kerettantervek bevezetését.A testület egyetért a közoktatás megújítását célzó törekvésekkel, ám azon alapvetően jó és támogatandó célok, amelyek az új tantervek elkészítését megalapozták, félő, hogy elérhetetlenné válnak a 2013-as megvalósítás erőltetése esetén.